tisdag 31 maj 2011

Människan vs. naturen

Vädrets och naturens makt är så mycket större än människan. Naturen är det enda människan inte rår på, förutom när det gäller att förstöra den. För om det är någonting människan kan så är det att förstöra, att riva och rasera. Att hugga och gräva för att helt enligt sina egna egoistiska behov kunna skapa saker, saker som vi egentligen inte har något behov av för vår överlevnad.

Männsikan säger att det endast ska finnas ett visst antal av ett djur och så avlar vi sönder andra, detta också på grund av egoism. Vargen är ett omdebatterat djur, hur många vargar ska egentligen få finnas och när ska man bedriva skyddsjakt? Skyddsjakt är ju ett intressant ord i sammanhanget eftersom det är människan och hennes behov vi skyddar. Knappast vargens, vilken endast lever på sin instinkt och inte har haft turen, eller oturen att utvecklats som människan. Männsikan ser sig som gudar med rätt att bestämma inte bara över vissa landbitar men också över såväl djurliv som andra männsikor innom detta område. En del har tagit sitt förnuft tillfånga och vill ta tillvara på naturen, att djurarter ska få växa och klara sig utan människans inblandningn men det är svårt. Svårt för att människor alltid kommer se sig som mycket högre stående varelser än alla andra på vår planet. Svårt därför att människan sakta men säkert förstör hela den värld vi lever i.
Och svårt därför att det finns alldeles för många människor med olika åsikter vilket säkerligen skulle leda till konflikter och krig. Det är svårt att försöka rädda djuren och naturen men jag hoppas att fler vill försöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar